perjantai 20. tammikuuta 2012

Synttärikakut

Tein viime viikonlopuksi omille 20-vuotissynttäreilleni muutaman kakun. Siis vadelmakakun, suklaakakun, omenahyveen ja kaksi voileipäkakkua.

Kuvat ei todellakaan ole mitenkään huippuluokkaa, mutta jotain ehdin kuvata ennen kuin kakut tuhottiin!
Jos suklaakakun ulkonäkö ihmetyttää, niin kakun kuorrutuksen kanssa oli niin hirveä kiire, että levitys ei mennyt ihan putkeen. Korjasin sitten tilanteen kermavaahdolla, eikä kukaan kysellyt vaan kaikki mussuttivat menemään 8)





Vadelmakakkua varten tein kahden munan sokerikakkupohjan yhtäpaljon-periaattella. Suklaakakkuun tein viiden munan tumman sokerikakkupohjan muuten samalla tavalla, mutta korvasin jauhoista neljäsosan kaakaojauheella. Omenahyveeseen tuli sitten murotaikinapohja.
Molemmat täytekakut kostutin maidolla. Vadelmakakun täytin perinteisesti vadelmahillolla ja vaniljakreemillä, suklaakakun täytteenä oli vadelmahillo ja valkosuklaanougatmousse.
Omenahyveen kostutin omenatäysmehulla ja täytin vaniljakreemillä ja omenalohkoilla.


Voileipäkakkuun käytin:

ruis- ja vehnäpaahtoleipää
kevytkermaa
pippurituorejuustoa
saunapalvia
tuorekurkkua
maustekurkkua
maustamatonta tuorejuustoa
créme fraichea
kirsikkatomaatteja
ohuen ohutta ylikypsää kinkkua
persiljaa


Tarkempiakin ohjeita toki saa kysymällä, muuten vain en niitä ala kirjoittelemaan :D

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hei, sain ilmoituksen kysymyksestä s-postiin :) Elikkäs, voileipäkakun valmistamiseen menee pari tuntia, ja se kannattaa tehdä vähintään päivää ennen tarjoilua. Teen yleensä kakun koristelua vaille valmiiksi edellisenä aamuna tai jopa pari päivää ennen tarjoilua. (Silloin tarkkana hygienian kanssa!) 1. Poistan paahtoleivistä reunat, kostutan leivät kevyesti molemmin puolin kerma-vesiseoksella ja asettelen ne kuvun alustalle tai muulle lautaselle. 2. Laitan "pohjan" päälle tuorejuusto-kinkkuseosta (kinkut ihan pienenä silppuna) ja hienonnettua suola- ja tuorekurkkua. 3. Sitten taas uutta kerrosta kehiin kunnes kakku on tarpeeksi korkea. 4. Tasoitan kakun ulkopinnat, eli leikkaan mahdolliset "ulokkeet" pois jotta kakku on helpompi kuorruttaa tuorejuusto-ranskankermaseoksella. 5. Ihan lopuksi koristelen kakun kinkkurullilla, kirsikkatomaateilla, kurkulla, persiljalla... Sellaisen yhden leivän levyisen ja neljän leivän pituisen voileipäkakun kustannukset on noin 20-25€, joten ihan ilmaiseksihan näitä ei voi eteenpäin myydä :)

    VastaaPoista