maanantai 9. tammikuuta 2012

Omenahyve



Tein yhdelle tutulleni omenahyveen, jonka teko ei mennyt niin kuin elokuvissa :D Ensimmäinen omenahyve oli minuutin liikaa uunissa, joten sen pinta meni hieman liian rapeaksi ja siihen ehti tulla liikaa väriä. Tämä siksi, että kokeilin, josko kakkuun saisi VÄHÄN vaaleanruskeaa sävyä nostamalla lämpötilaa 75 asteesta 150 asteeseen pariksi minuutiksi. No ei saanut nättiä sävyä ei! :D

Eipä siinä sitten auttanut muu kuin tekaista uusi pohja, (aiemmassa oli murotaikinapohja, mutta tähän tein ajanpuutteen vuoksi normaalin sokerikakkupohjan) kuoria, lohkoa ja keittää uudet omenat, käydä aamuviideltä huoltoasemalla ostamassa lisää munia ja tomusokeria marenkia varten, ja niin edelleen. No, lopputuloksen näette alla, ja olin siihen itse todella tyytyväinen :) Harmi vain kun näitä muille meneviä ei pääse maistamaan... Toivon kuitenkin saavani siitä palautetta.

"Epäonnistunut" kakku tuhottiin meillä kotona melkoisella vauhdilla :D Ja oli kyllä aaaivan ihanaa!

Pohja on siis tässä kyseisessä omenahyveessa normi kakkupohja, välissä omenalohkoja ja vaniljakreemiä, ja päällä omenamarmeladia ja marenkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti