maanantai 26. joulukuuta 2011

Savuporo-voileipäkakku

Tein jouluksi pari savuporovoileipäkakkua, joista en valitettavasti löytänyt yhtään selkeää kuvaa! :( Pikkuveljeni oli kuitenkin kameralla leikkiessään ottanut alla olevan, epäselvän kuvan, josta kakku kuitenkin näkyy. Koristeluun oli aikaa alle viisi minuuttia vieraiden kiireen vuoksi, joten kakku ei ole mitenkään kaunis.



No, joka tapauksessa, kakun ainekset olivat:

ruispaahtoleipä
täysjyvävehnäpaahtoleipä
kevytkerma
pippurituorejuusto
maustamaton sulatejuusto
savupororouhe
persilja
tuorekurkku
maustekurkku
maustamaton tuorejuusto
(ranskankerma créme fraiche)
poron kylmäsavupaisti (leikkele)
viinirypäleet


> Paahtoleivistä poistetaan reunat 
> Tuorekurkut ja maustekurkut hakataan pieneksi silpuksi ja valutetaan siivilän läpi
> Paahtoleivät (noin 3kpl/kerros) asetellaan vierekkäin voileipäkakkukuvun lautaselle tai vastaavalle ja kostutetaan kevytkerma-vesi-seoksella
>  Pippurituorejuusto ja puolet maustamattomasta sulatejuustosta sekoitetaan ja joukkoon lisätään osa savupororouheesta
> Kostutetuille paahtoleiville levitetään savupororouhe-tuorejuusto-sulatejuustoseosta ja vähän silputtua persiljaa
>  Paahtoleiville ripotellaan savupororouhetta ja pieneksi pilkottuja kurkkuja
> Kakkuun voi tehdä vaikkapa kolme kerrosta, eli seuraavaksi lisätään taas uusi kerros kostutettuja paahtoleipiä ja levitetään päälle täytteet ennen seuraavaa kerrosta
> Kun kakku on tarpeeksi korkea, se kannattaa laittaa kylmään ja antaa kostua ja maustua ainakin seuraavaan päivään
> Seuraavana päivänä kakku kuorrutetaan ja koristellaan
> Loput sulatejuustosta ja maustamaton tuorejuusto (sekä créme fraiche) sekoitetaan
> Juusto-ranskankermaseos levitetään tasaisesti kakun päälle sekä reunoille
> Voileipäkakun koristeluun voidaan käyttää esimerkiksi poron kylmäsavupaistia leikkeleenä, viinirypäleitä, tuorekurkkua ohuina viipaleina ja vaikkapa rosmariinia tai persiljaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti