maanantai 26. joulukuuta 2011

Jouluinen tiramisuhyytelökakku

Meillä joulua vietetään ehkä hieman perinteisestä poiketen, koska äitini on syntynyt jouluaattona. Tänä vuonna hän ei kuitenkaan halunnut pitää isoja juhlia (vaikka täyttikin 50 vuotta), joten tein ihan perus hyytelökakun ja pari savuporovoileipäkakkua, joista kirjoittelen myöhemmin.

Ohje on ihan omasta päästä, eli tein sen soveltaen muiden hyytelökakkujen ohjeita.




Tiramisuhyytelökakku

Pohja:

340 g piparkakkuja tai digestivekeksejä
125 g voita tai margariinia

Tiramisutäyte:

6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 tl rommiaromia
400 g tiramisurahkaa
5 valkuaista
½ dl sitruunamehua
¼ dl vettä

> Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele sisäreunat öljyllä
> Murskaa piparkakut tehosekoittimessa tai kaulimella
> Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon piparimurska ja painele muruseos vuoan pohjalle
> Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
> Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri ja tiramisurahka
> Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kerma-rahkaseokseen
> Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vesi ja kuumenna ne kiehuvaksi
> Sulata sitruunamehun joukkoon liivatteet ja lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen
> Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai niin kauan että kakku hyytyy
> Irrota irtopohjavuoasta reunus ja siirrä kakku leivinpaperin päällä tarjoilulautaselle
> Siivilöi kakun päälle kaakaojauhetta, ja voit käyttää kakun päällä vaikkapa piparimuottia, jotta saat kakun päälle kuvion

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti