Olen ollut todella laiska leipomaan tänä syksynä, mutta tänään sain ruuanlaiton ohessa inspiksen paistaa lättyjä! Tarjosin niitä sitten Valion vaniljarahkan ja omatekoisen mansikkahillon kera. Kokeilimme näiden kanssa myös Dronningholmin omena-vaniljahilloa, nam!
Lätyt
2 munaa
5 dl maitoa, laimeaa mansikkamehua tai maustettua kivennäisvettä
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2-3 rkl sokeria
2 rkl voisulaa tai öljyä
(1 tl vaniljasokeria tai kardemummaa)
> Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki
> Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokerit ja rasva
> Anna taikinan turvota ½ tuntia
> Paista pieniksi lätyiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti