tiistai 1. marraskuuta 2011

Hei pitkästä aikaa ja hyvää marraskuuta!

Niin masentavalta kuin se tuntuukin, tänään vaihtui marraskuuksi - eikä ensilumesta ole tietoakaan.
Olen ollut todella laiska leipomaan tänä syksynä, mutta tänään sain ruuanlaiton ohessa inspiksen paistaa lättyjä! Tarjosin niitä sitten Valion vaniljarahkan ja omatekoisen mansikkahillon kera. Kokeilimme näiden kanssa myös Dronningholmin omena-vaniljahilloa, nam!



Lätyt

2                    munaa
5 dl                maitoa, laimeaa mansikkamehua tai maustettua kivennäisvettä
2½ dl             vehnäjauhoja
½ tl                suolaa
2-3 rkl            sokeria
2 rkl               voisulaa tai öljyä
(1 tl                vaniljasokeria tai kardemummaa)

> Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki
> Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokerit ja rasva
> Anna taikinan turvota ½ tuntia
> Paista pieniksi lätyiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti