maanantai 25. kesäkuuta 2012

Mangojuustokakku

Sain tässä yhtenä päivänä leipomis-inspiksen poikaystäväni luona, eli ehkä huonoimmassa mahdollisessa paikassa leipomisen kannalta. Kun kaapista ei löydy vatkauskulhoja, irtopohjavuokia tai edes sähkövatkainta, täytyy joko olla erittäin luova tai suunnata kauppaan (kuten itse tein)! Käväisin sitten hakemassa irtopohjavuoan ja mangojuustokakun ainekset, ja kehittelin sen jälkeen ohjeen jolla tekaisin juustokakun. Alla valmistujaisiin tekemäni mangojuustokakku, johon tuli myös limemehua.



Mangojuustokakku á la Laura

200 g digestivekeksejä
85 g voita

2 rs Valio Viola mangotuorejuustoa
2 prk mango-Pilttiä tai 250g soseutettua säilykemangoa
1 rkl vettä
7 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria

1 prk mango-Pilttiä
2 dl esim. 3 hedelmän mehua
2 liivatelehteä

>Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla
>Murskaa keksit ja sekoita niihin voisula
>Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle
>Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen
>Sekoita mangotuorejuusto ja 1½ prk mangososetta tai melkein kaikki soseutettu säilykemango
>Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokeri
>Kiehauta ½ prk mangososetta ja 1 rkl vettä
>Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mangososeeseen
>Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen
>Sekoita kermavaahto nostellen tuorejuustoseokseen
>Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään 4 tunniksi tai yön yli
>Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille
>Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min
>Kiehauta mangosose ja mehu, sulata joukkoon liivatteet
>Jäähdytä seosta hetki sekoitellen ja kaada se hyytyneen kakun päälle
>Anna kakun hyytyä vielä pari tuntia jääkaapissa




Ja tällainen kakusta sitten tuli!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti